UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літній час: як дізнатися котра година

Це можна зробити кількома способами.

В ніч з 30 на 31 березня Україна перейшла на літній час. Стрілки треба було перевести на одну годину вперед.

Читайте також: Перехід на літній час: коли він буде цього року

Більшість сучасних гаджетів здійснюють сезонну зміну часу автоматично. Головне, щоб вони в цей період були підключені до інтернету.  Якщо цього не відбулося, можна дізнатися точний час декількома способами.

Інтернет

Для цього можна скористатися пошуком Google або іншою пошуковою системою. Введіть запит:  «точний час Україна» або «дізнатися точний час у Києві». Відразу під пошуковим рядком з'явиться правильний час. Також можна скористатися онлайн-годинником.

Мобільний телефон

Більшість смартфонів проводять зміну часу автоматично, і прокинувшись їх користувачі вже бачать правильний час. Але багато мобільних операторів додатково пропонують безкоштовну послугу, яка дозволяє дізнатися точний час.

Для цього наберіть *160# та натисніть кнопку виклику. Цією послугою можна скористатися навіть коли на рахунку немає грошей. Після надсилання запиту користувач отримає повідомлення із зазначенням часу, дати та дня тижня.

Стаціонарний телефон

Точний час можна дізнатися зателефонувавши зі стаціонарного телефону на номер 121.

Перехід на зимовий і літній час двічі на рік застосовується приблизно в 70 країнах світу. Питання відмови від переводу годинників обговорювалося Верховною Радою та громадськими діячами неодноразово, але досі залишається невирішеним. Нагадаємо, які є «плюси» і «мінуси» у переході на літній час.