UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа на Луганщині: жителів можуть евакуювати

Щоб вогонь не перекинувся на будівлі, по периметру села облаштували мінералізовану смугу.

У Луганській області можуть евакуювати жителів села Лопаскино, поблизу якого через обстріл бойовиків 22 липня виникла пожежа, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що для недопущення подальшого розповсюдження пожежі по периметру села облаштували мінералізовану смугу. Главу Трьохізбенський сільради сповістили про можливу евакуацію.

"Через обласну державну адміністрацію проведено оповіщення голови Трьохізбенський сільської ради про можливості, в разі необхідності евакуації населення села Лопаскино, 33 осіб", - йдеться в повідомленні.

До гасіння залучили 87 чоловік і 20 одиниць техніки.

Читайте також: На Житомирщині заявили про збитки на понад 1 млрд грн від лісових пожеж

Нагадаємо, 6 липня у Луганській області спалахнула пожежа. Вогонь охопив майже 100 га території Сєверодонецького і Новоайдарського лісомисливських господарств.

Пожежі визнали надзвичайно ситуацією регіонального рівня природного характеру. При цьому голова Луганської ОДА Сергій Гайдай не виключав, що причиною лісових пожеж може бути підпал.

Вогонь перекинувся на прилеглі селища: п'ятеро людей загинули, 17 отримали травми. Пожежею було знищено 80 дачних і більше 30 житлових будинків у селищі Смоляниново.