UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише 6% українців вважають роботу НАБУ успішною

В Україні за останні роки створено кілька антикорупційних структур. Поки українці ставляться до результатів їх діяльності скептично.

Тільки 6% українців вважають діяльність Національного антикорупційного бюро України успішною з точки зору боротьби з хабарництвом, 80% - неуспішною, 14% - не визначилися, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Більшість респондентів (83%) вважають більш ефективним методом боротьби з корупцією запровадження більш жорстких кримінальних покарань, 8% вважають більш ефективним підвищення заробітних плат чиновникам та працівникам бюджетних установ, 9% не визначилися.

Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 22-31 травня року серед 3000 респондентів. Статистична похибка не перевищує 1,8%.

В законі "Про державний бюджет на 2017 рік" закладено збільшення витрат на антикорупційні органи, створені в Україні в останні роки. Зокрема, витрати загального фонду держбюджету на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) збільшаться з 75 млн грн до 119 млн грн. Витрати на Національне антикорупційне бюро (НАБУ) зростуть з 489 млн грн до 774 млн грн.