UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише 29% українців використовують засоби захисту від коронавірусу "завжди і всюди" – опитування

Три відсотки респондентів взагалі не використовують індивідуальних засобів захисту.

На питання "Чи знаєте Ви, що при прояві симптомів вірусу, або після контакту з хворим, або після повернення з країн, в яких зафіксовані спалахи Covid-19, необхідно знаходиться на обсервації/самоізоляції?" 98 відсотків українців відповіли, що знають.

Тільки два відсотки респондентів сказали, що не знають цього, свідчить опитування "Оцінка ставлення до проблеми коронавірусу Covid-19 та карантинних заходів" проведеного у жовтні компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на базі додатку "Lemur".

Також респондентів запитали, чи знають вони про додаток "Дій вдома" (не додаток "Дія"), який допомагає пройти самоізоляцію або обсервацію вдома, замість громадського ізолятора або загального місця обсервації. 61% українців чули про нього, але жодного разу не використовували, 31% не знає про його існування й не використовує ніколи й лише 8% запевнили, що знають і використовують.

На питання, "яку карантинну міру та обмеження ви підтримуєте", українці відповіли, що, обов'язкове носіння маски/респіратора в громадських місцях/транспорті – 89%, заборону самовільно залишати місця обсервації чи ізоляції – 87%, обов'язкове дотримання дистанції в громадських місцях – 86%.

Читайте також: Українці ігнорують тему коронавірусу та вважають ситуацію з ним в Україні неконтрольованою – опитування

Із забороною проведення масових культурних, спортивних, розважальних та інших заходів згодні 68% респондентів, а 13% підтримують повну заборону роботи громадського транспорту.

Проведення акцій протесту проти посилення карантину підтримують лише 9% опитаних, а на питання: чи готові ви виходити на мирні акції протесту в разі потрапляння Вашого населеного пункту в "червону" зону 75 відсотків українців відповіли, що не готові.

Лише 68 відсотків українців використовують засоби захисту, коли виходять з дому, тільки при відвідуванні місць, де це вимагають (транспорт чи магазини), 29% українців використовують засоби захисту завжди і всюди, а 3 відсотки не використовують взагалі.

Опитування "Ставлення українців до проблеми коронавірусу Covid-19 та карантинних заходів" проводилося в Україні (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької на Луганської області, окупованої АР Крим). Обсяг вибірки - 867 респондентів. Терміни проведення: 13.10.2020-15.10.2020. Опитування здійснювалося у форматі онлайн по інтерактивній структурованій анкеті, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам з бази даних. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 4%

Станом на п'ятницю в Україні коронавірус підтвердили у 287 231 особу. За добу хворобу виявили у 5 992 осіб. При цьому 5 394 - померли (92 за добу), 121 919 (2269) - одужали. Про це повідомляє Рада нацбезпеки і оборони України.

Попереднє найбільше значення було встановлено 9 жовтня, тоді за добу захворіло 5 804 людини.

На початку вересня ZN.UA писало про прогнози, згідно з якими до кінця жовтня цифра щоденних нових випадків зараження коронавірусом виросте до 5-6 тисяч, а заповнені койко-місця в лікарнях - до 40 тисяч. Яка ситуація з поширенням коронавірусу в Україні складається в реальності читайте в матеріалі Алли Котляр "COVID-19: боротьба вручну".