UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом в Україні зайняті на 68,8%

Найгірша ситуація із завантаженістю лікарень в Полтавській, Житомирській та Івано-Франківській областях.

В Україні лікарняні ліжка, надані для пацієнтів з COVID-19 зайняті вже на 68,8%. Всього їх введено 40 987. Станом на 3 листопада жодна область України не відповідає всім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Найгірша ситуація із завантаженістю лікарень спостерігається в Полтавській (91,7%), Житомирській (85,8%) та Івано-Франківській (81,4%) областях, а також в Києві (78,3%).

Черкаська область є єдиним регіоном, де вільно де вільно понад 50% ліжок.

У всіх регіонах перевищено показник захворюваності коронавірусом. В середньому по країні цей показник становить 267,8 при нормі в 40. Найгірша ситуація в Чернівецькій області (533,5). У Києві цей показник становить 277,4.

Станом на ранок вівторка, 3 листопада, в Україні 411 093 випадки зараження коронавірусом. Протягом понеділка в Україні виявили 8 899 випадків COVID-19. За добу було зафіксовано 157 летальних випадків 5 100 пацієнтів одужали.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація з захворюваністю коронавірусом почала погіршуватися. У багатьох областях України лікарні перевантажені ковіднимі пацієнтами, в Івано-Франківську під ковідарій готують корпус пологового будинку. МОЗ почало підготовку тимчасових госпіталів для хворих коронавірусом.

Чому українці ігнорують заходи безпеки, не дивлячись на вже очевидні небезпеки в зв'язку з пандемією коронавирусу; як впливають на нас карантинні обмеження і як вести себе в умовах тривалої невизначеності - про це редактор розділу «Соціум» Алла Котляр розмовляла з завкафедрою психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО ім. П. Шупика, доктором медичних наук, професором Галиною Пилягіної «Невизначеність, Covid-19 і здоровий глузд» в ZN.UA.