UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікар зі Львова спалив диплом через дисертацію Киви

Олександр Ябчанка публічно спалив свій диплом кандидата медичних наук.

Лікар і викладач Українського католицького університету, колишній спікер МОЗ Олександр Ябчанка публічно спалив свій диплом кандидата медичних наук, протестуючи проти того, як депутат Верховної Ради Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію.

"Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала "за". Не дивлячись на це, мені надалі соромно називатися кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовані. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук", - написав Олександр Ябчанка ввечері 26 квітня в Facebook, ілюструючи свій вчинок фотографією палаючого диплома перед Львівським медуніверситетом, де він захистив свою дисертацію.

Ябчанка пояснив, що своїм вчинком він закликає змінити систему науки. Адже такі ситуації, як сьогоднішня, нівелюють справжню науку. Зараз єдиним виходом Олександр Ябчанка бачить публічні протести. Він закликав інших кандидатів і докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси з совістю.

Читайте також: У дисертаціях Портнова і Кириленко підтвердили плагіат

Як повідомлялося, член парламентської фракції проросійської «Опозиційною платформи - За життя» Ілля Ківа захистив кандидатську дисертацію з державного управління в понеділок, 26 квітня.