UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лендліз від Росії: ЗСУ поділились фото "денацифікованої" трофейної техніки

Окупанти часто банально кидали озброєння, яке майже не потребувало ремонту.

Українські військові продовжують розширювати технічне оснащення війська завдяки трофейній техніці окупантів. У 93 бригаді “Холодний Яр” зазначають, що нині явище вже не настільки масове, як було в перші місяці широкомасштабної війни, однак процес "денацифікації" техніки загарбників продовжується.

"На озброєння бригади все ж стабільно надходять нові зразки озброєння армії рф. Деякі з них в процесі захоплення втрачають «товарний вигляд». Тоді до справи береться ремонтний батальйон нашей бригади.

Зі зрозумілих причин ми не можемо показувати місця, де наші майстри постійно надають «українське громадянство» і ставлять у стрій десятки одиниць техніки. Та командир рембату Дмитро все ж розповів про особливості роботи батальйону і показав найцікавіші зразки".

У присвяченому згаданому питанню фейсбук-пості наводять такі види озброєння, як:

“Один з підрозділів дав нам «донора» - БТР-82. І звідти ми взяли запчастини, яких не вистачало. Ми відновили вогневу систему пневматичного механізму стрільби. Ніхто не міг повірити, що ми силами рембату зможемо це відновити, але ми це зробили!”, - не втрачають ентузіазму українські бійці.

Читайте також: Укроборонпром освоює ремонт трофейних СРЗВ "Смерч" і "Ураган"

Також зазначають, що одним з лідерів щодо поповнення ЗСУ технікою став Сумський напрямок.

До нас потрапило багато кинутої техніки окупантів. Ми її усю відновили! В основному були проблеми з коробками передач. Масла там не було, тому коробки клинило. Редуктори теж були без масел. Це свідчить про те, що техніка відразу з консервації потрапляє до нас на війну. Її ніхто ніколи не використовував і не обслуговував належним чином. Тому окупанти часто банально кидали абсолютно нове озброєння, яке майже не потребувало ремонту».

Нагадаємо, раніше ЗСУ трофейною зброєю знищили мінометний розрахунок росіян.