UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров поскаржився, що США хочуть змусити Росію представляти "ДНР" і "ЛНР"

Глава МЗС Росії не бачить можливості вести переговори щодо сходу України без представників так званих "ДНР" і "ЛНР".

Росія не може представляти самопроголошені республіки на переговорах, сказав Лавров на прес-конференції за підсумками зустрічі з главами МЗС ОБСЄ в Базелі.

"Обговорювати ті речі, які зараз вирішуються на основі мінських домовленостей без участі ополченців безглуздо. Наші західні колеги, деякі європейці, але особливо американці, дуже хочуть, щоб саме так воно і відбувалося, хочуть, щоб у тому чи іншому форматі саме Росія виступала від імені ополчення, але це чисто ідеологізований підхід", - зазначив глава МЗС Росії.

При цьому Лавров зазначив, що не відчув "ніякої ізоляції" в Базелі на зустрічі глав МЗС країн ОБСЄ.

Лаврова на прес-конференції також обурили висловлювання низки українських депутатів про події в Грозному, як про можливості відкриття другого фронту проти Росії.

"Це блюзнірство, це цинічно. Я думаю, що є привід для того, щоб правоохоронні органи розглянули цю ситуацію на предмет кримінальної справи", - сказав Лавров.

Раніше США представили ОБСЄ докази порушення Росією "мінських домовленостей". Президент України Порошенко при цьому все ще сподівається, що "мінські домовленості" допоможуть досягти миру.