UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лабораторію вина відкрили у Мукачеві

Вона працюватиме для виробників, які планують отримати географічне зазначення «Вина Срібної Землі».

У Мукачеві відкрили першу в Україні винну лабораторію. Вона буде використовуватися представниками Асоціації закарпатських виноробів, а не окремими виробниками.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада на своїй сторінці у Facebook. Лабораторія надасть можливість місцевим виноробам проводити аналізи, необхідні для отримання географічного зазначення «Вина Срібної землі».

Читайте також: Ціни пішли вгору: скільки зараз коштує виноград

Зокрема, у лабораторії здійснюватиметься перевірка основних показників вина: концентрація кислот, рівень вільної та загальної сірки, вміст етилового спирту та інші параметри. Ці дослідження дозволять значно підвищити якість виробленого вина.

Проєкт лабораторії був реалізований завдяки грантовому фінансуванню, загальна вартість якого склала майже 1 мільйон гривень. У майбутньому планується розширити її можливості, додавши нове обладнання для проведення додаткових аналізів.

Нагадаємо, археологи виявили в доісторичному поселенні Дікілі-Таш на півночі Греції найдавніші зразки вина, відомі в Європі. Вони датуються 4300 роком до нашої ери і розходяться з існуючими уявленнями про життя в часи неоліту.