UA / RU
Підтримати ZN.ua

Квитки на поїзд зі спецрезерву: “Укрзалізниця” запустила сервіс для військових

Квитка треба забронювати не пізніше ніж за шість годин до відправлення поїзда.

“Укрзалізниця” з середи, 6 листопада, запускає сервіс замовлення квитків на поїзд для військовослужбовців. Таким чином у разі відсутності квитків у продажу військовослужбовці зможуть забронювати їх на порталі, повідомила "Укрзалізниця”

Читайте також: “Укрзалізниця” запускає чотири додаткові поїзди на Різдвяні свята до Львова та Одеси

Зазначається, що для отримання квитка військовим необхідно залишити заявку на порталі не пізніше ніж за шість годин до відправлення поїзда. Після цього на е-mail замовника прийде код. Квиток потрібно придбати в касі не пізніше ніж за 1 годину до відправлення поїзда. У касі потрібно показати військовий квиток або посвідчення офіцера. 

"Вітаю захисників та захисниць з Днем Збройних сил України. Ми продовжуємо розробляти та втілювати нові цифрові послуги для зручності наших пасажирів. Відтепер військовослужбовці можуть придбати проїзний документ, навіть якщо поїздка раптова, наприклад, на лікування, у відрядження або до рідних у довгоочікувану відпустку, а квитки вже розкупили. Віримо, що це дозволить спростити життя тим, кому ми зобовʼязані свободою та життям", — сказав голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Читайте також: В Україні «Дію» інтегрували із застосунком «Укрзалізниці»: що змінилося

В УЗ уточнили, що спецзамовлення квитків доступне на 17 найпопулярніших серед військовослужбовців поїздів. Йде мова про маршрути до міст, наближених до фронту та зворотно. 

Військовослужбовці можуть бронювати квитки як для себе, так і для побратимів, з якими разом збираються в дорогу. 

Нагадаємо, з липня військовослужбовці могли зарезервувати квитки на потяги “Укрзалізниці” через військового коменданта. Це значно ускладнювало процес та фактично унеможливлювало поїздку день у день. Адже спершу треба було піти до військового коменданта, а потім на вокзал, щоб викупити квиток.