UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба вимагає від Кремля довести слова про ненапад своїми діями

Зокрема, йдеться про відведення військ від кордонів України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вимагає від Росії довести слова про небажання нападати на Україну, зазначив міністр під час брифінгу.

"Наголошую, що найкращий спосіб РФ довести щирість цих слів - це негайно знизити військовий, політичний та економічний тиск на Україну, відмовитись від ідей дестабілізації ситуації через надумані протести, кібератаки", - наголосив Кулеба.

Міністр підкреслив, що Росія має продовжити дипломатичний контакт.

За його словами, найкращй спосіб довести слова про ненапад - це відвести війська від кордону та  з тимчасово окупованих територій України.

Раніше Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, щоМосква не хоче починати війни з Україною, проте там не дозволять "наступати брутально на наші інтереси, ігнорувати їх".

Читайте також: Британія може конфіскувати майно російських олігархів у разі вторгнення РФ в Україну – МЗС

Нагадаємо, 28 січня глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною перебуває близько 112 тисяч військових РФ. За словами міністра, разом із морською та авіакомпонентою їх кількість досягає близько 130 тисяч.

Про варіанти дій Владіміра Путіна в питанні вторгнення в Україну - читайте у статті Володимира Кравченка "Чи вторгнеться Путін в Україну з Білорусі?".