UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Україна отримала від партнерів понад тисячу тонн військового обладнання та оборонного озброєння»

Дмитро Кулеба зазначив, що Україна отримує посилену безпекову та політичну підтримку.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна в останні тижні та місяці отримала від партнерів понад 1 тисячі тонн військового обладнання та оборонного озброєння,  інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми перебуваємо на постійному зв'язку з партнерами і продовжуємо консолідувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Завдяки цій роботі на сьогодні Україна отримує посилену політичну, безпекову та економічну підтримку", - наголосив глава МЗС.

За словами Кулеби, загальний обсяг допомоги за ці тижні та місяці перетнув позначку у півтора мільярда доларів, а обсяги доставленого до України оборонного озброєння та військового обладнання - загальну вагу понад тисячу тонн", - підкреслив Кулеба у понеділок, 7 лютого.

В Україну у неділю, 6 лютого, прибув черговий борт військової допомоги Сполучених Штатів Америки із 80 тоннами "солідарності".

Речник Пентагону Джон Кірбі вперше заявив, що США готують пакет військової допомоги Україні, де буде не лише оборонна, а й наступальна зброя.

Читайте також: У Польщі повідомили, яку зброю поставлять Україні

Чи готові американці та європейці пожертвувати Україною заради покращення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони надіслати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи бажають бачити Україну в ЄС та НАТО? Відповіді на ці та інші питання дало велике соціологічне дослідження, проведене в США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шести провідних країнах".