UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримська "влада" звинуватила Україну у відсутності туристів на півострові

Аксьонов запропонував Медвєдєву розглянути можливість направлення на відпочинок до Криму співробітників великих державних російських підприємств - "Газпрому" і "Роснефти".

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов поскаржився російському прем'єру Дмитру Медвєдєву на те, що туристи не можуть потрапити до Криму через Україну.

"Зокрема, не вирішено ще питання логістики та доставки туристів сьогодні на півострів. Залізниця, якою прибувало 80% втуристів, поки не в змозі забезпечити це, оскільки українська сторона не готова надати нам всі маршрути. І, відповідно, сьогодні потужностей з доставки нам вистачає на 16-20 тисяч пасажирів на добу, при необхідності як мінімум в два рази більшій", - цитує Аксьонова прес-служба кримського уряду".

Аксьонов звернувся до Медвєдєва з проханням доручити міністерству транспорту Росії прискорити роботу в цьому напрямку.

Разом з тим, Аксьонов визнав, що поки ще не всі об'єкти відпочинку на півострові готові до прийому туристів. Мова йде про українські державні оздоровниці, які були націоналізовані.

Він запропонував Медвєдєву розглянути можливість направлення на відпочинок до Криму співробітників великих державних російських підприємств - "Газпрому" і "Роснефти".

Медвєдєв прилетів до Криму 25 травня. МЗС України назвало цей візит зухвалістю і провокацією. !zn

Читайте також:

Порошенко пообіцяв невідкладно зайнятися поверненням Криму Україні

МЗС: Відвідування Медвєдєвим Криму в день виборів - зухвалість і свідома провокація

Медвєдєв два дні в Криму буде займатися дитячим відпочинком

Центробанк РФ "виганяє" українські банки з Криму