UA / RU
Підтримати ZN.ua

Криклій звільнив голову одеської філії Адміністрації морських портів України Ткачука

також позбувся Посади голова правління Українського дунайського пароплавства Чалий.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав укази про припинення повноважень начальника одеської філії Адміністрації морських портів України Ігоря Ткачука і голови правління ПрАТ "Українське дунайське пароплавство" Дмитра Чалого. Фотокопії документів міністр оприлюднив на своїй сторінці у Facebook ввечері у вівторок, 8 жовтня.

"Обидва звільнені з 8 жовтня 2019 року. На перший погляд звичайні накази про звільнення, але за них мені пишуть слова подяки цілий день. Це точно антигерої, і дуже добре, що галузі стане легше без них", - прокоментував міністр кадрові рішення.

Підставою для звільнення Ткачука та Чалого вказано п. 5 1 ч. с. 41 Кодексу законів про працю (припинення повноважень посадових осіб).

Нагадаємо, у червні 2019 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив докази причетності голови Одеської філії АМПУ Ігоря Ткачука до масштабних махінацій з державними буксирами, через що державний порт втрачає десятки тисяч доларів щодня. Навесні минулого року прокуратура Одеської області зареєструвала кримінальне провадження щодо керівників ОМТП у справі ТОВ "Екофлот", однієї з буксирних компаній, яку пов'язують із Ткачуком і його партнером громадянином РФ Марісовим.

Детальніше про зловживання в одеській філії АМПУ читайте в матеріалі Олександра Шкопи "Капітани-співзасновники" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".