UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кращим вчителем України став викладач з Києва Артур Пройдаков

Пройдаков викладає українську мову та літературу в одній з приватних шкіл Києва.

Кращим вчителем року премії Global Teacher Prize Ukraine став учитель української мови та літератури Артур Пройдаков, який викладає в київському приватному навчальному закладі "Мідгард". Про це повідомляє ТСН.

Учні Пройдакова отримують за ЗНО 190 балів і більше, після першого року в університеті знаходять роботу в SMM або копірайтингу і мимоволі закохуються в сучасну українську літературу.

"Перш за все для мене вчитель є тією людиною, яка відкриває двері учневі і учениці в світ дорослого життя, де немає поділу на чорне і біле, де є небезпеки і перешкоди. Завданням школи є допомога сучасному підліткові розібратися в собі, знайти взаєморозуміння з оточуючими і бути готовим долати неприємності, йти вперед до успіху, не зважаючи ні на які труднощі", - зазначив Артур Пройдаков.

У той же час приз глядацьких симпатій дістався вчителю фізики з Одеси Павлу Віктору, який викладає в Рішельєвській гімназії.

Переможця Global Teacher Prize Ukraine обирали серед трьох тисяч претендентів. Головний приз - 250 000 гривень і участь в найпрестижнішій освітній події світу Global Education And Skills в Лондоні.

Нагадаємо, 1 жовтня Володимир Зеленський зустрівся з переможцями міжнародних олімпіад, їх вчителями та переможцями конкурсу "Учитель року". Під час зустрічі президент анонсував видачу премій педагогам, учні яких стали переможцями в міжнародних олімпіадах. До цього часу такі премії призначалися безпосередньо учасникам конкурсів.

"Крім учнів - переможців міжнародних олімпіад премії Президента України отримуватимуть вчителі, які їх підготували", - заявив Зеленський.

На сьогодні переможці всеукраїнських конкурсів отримують 20 тисяч грн одноразової премії, а міжнародних змагань - 100 тисяч грн.

Також у 2022 році Україна вперше в історії проведе дві міжнародні учнівські олімпіади.

Детальніше про професію вчителя читайте в статті Наталії Софій "Яким  має бути ідеальний вчитель?" і в статті Ольги Халепи "Аксакали, пофігісти і фанатики. Кадри вирішують все".