UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус в Україні: за добу від ускладнень захворювання померли майже 400 осіб

Інфікувались понад 12 тисяч українців.

В Україні станом на суботу, 24 квітня, підтвердили 12 711 нових випадків COVID-19, за весь час епідемії коронавірусом заразилися понад 2 млн українців, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

За добу з лікарень виписались 13 687 осіб, ушпиталені - 3 508, не змогли подолати ускладнення захворювання 392. Із самого початку епідемії ковід став смертельним для понад 42 тисяч українців, перехворіли на нього понад 1,5 млн осіб.

В антилідерах за кількістю нових випадків коронавірусу: Дніпропетровська (1 268), Харківська (964), Одеська (841) та Київська (815) області. У Києві підтвердили 1 027 випадків COVID-19.

Напередодні у вітчизняних лабораторіях зробили 92,1 тисячі тестів на ковід, з них понад 40 тисяч - методом ПЛР. Експрестестами на антиген перевірили 33,6 тисяч осіб.

Першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 14 339 осіб, від початку кампанії - понад 522 тисячі. Завершили вакцинацію п'ятеро людей, довє з них отримали першу дозу за кордоном.

Зазначимо, через затримки з внесенням, до бази часто потрапляють випадки, діагностовані кілька тижнів і навіть місяців тому.

Читайте також: Через коронавірус в Україні зріс середній розмір лікарняного

Нагадаємо, режим надзвичайної ситуації (НС) запроваджений через епідемію коронавірусу, діятиме в Україні до 30 червня, однак його можуть продовжити. Запроваджувати загальнонаціональний локдаун не планують. У НАН України повідомили про те, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується.

Жорсткі карантинні обмеження «червоної зони» діють в Києві та 11 областях, 22 квітня «жовта зона» поповнилася Чернівецькою областю. Регіонів «зеленої зони» в Україні поки що немає.

16 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив у парламенті на годині запитань до уряду. На тлі постійних зривів плану вакцинації, Степанов пообіцяв всеосяжну імунізацію українців цього року. У чому ще маніпулює міністр, розповідаючи про боротьбу з пандемією в Україні, читайте в статті Алли Котляр «Епідемія маніпуляцій» у ZN.UA.