UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус в Україні: три міста і одна область цього тижня посилюють карантин

До «червоної зони» карантину потрапили Запорізька та Хмельницька області.

На тлі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус низка регіонів цього тижня вирішили посилити карантинні обмеження. Зокрема, до більш жорсткого карантину вирішила вдатись Херсонська область, яка тривалий час залишалась єдиним регіоном у «жовтій зоні».

Чернігів і Тернопіль – із п’ятниці, 8 березня. Тернопільска область зараз знаходиться у «помаранчевій зоні», Чернігівська – у «червоній».

«На попередньому засіданні комісії (з ТЕБ та НС – ред.) було визначено: якщо місто перетинає межу в 370 госпіталізованих (це межа медичних можливостей при нормальному навантаженні) – буде оголошуватися більш жорсткий карантин. І зараз ця межа перейдена», - зазначив мер Чернігова Владислав Атрошенко.

За його словами, нині у місті не ушпиталюють пацієнтів із легким та середнім перебігом хвороби, усі пацієнти в стаціонарі важкі. Є проблеми із киснем – попри технічну можливість підвести його до більшої кількості ліжок, самого кисню бракує.

«Я залишаю і за собою, і за комісією ТЕБ право змінити це рішення до п’ятниці в разі стабілізації ситуації. Але в нас є прогноз, за яким поки що – навпаки, зростання кількості інфікованих», - додав він.

Що забороняється:

Навчання:

Які обмеження пом’якшили:

«Через складну епідситуацію і зростання рівня захворюваності на COVID-19, штабом (міським оперативним штабом – ред.) прийнято низку обмежень, які запроваджуються на території Тернопільської громади з 8 квітня 2021 року», - повідомляє прес-служба Тернопільскої міської ради.

Що заборонено:

Навчання:

Що дозволено:

Херсонщина – із 9 квітня. Регіон зараз знаходиться у «жовтій зоні».

«У зв’язку з різким зростанням рівня захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, регіональною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рішення рекомендувати ввести на території Скадовського, Генічеського, Херсонського районів, а також Верхньорогачицької, Великоолександрівської та Великолепетиської територіальних громад додаткові протиепідемічні заходи», - повідомляє місцева облрада.

Що забороняється:

Навчання:

Що дозволено:

Харків – із 10 квітня, нині регіон балансує на межі «помаранчевої» та «червоної зон». За даними волонтерів, утримуватися від переведення до «червоної зони» місту допомагають маніпуляції зі статистико.

Що заборонено:

Навчання:

Крім того, цього тижня «червона зона» карантину поповнилася ще двома регіонами – туди потрапили Запорізька та Хмельницька області.

Читайте також: Львів продовжив посилений карантин

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що необхідності в загальнонаціональному локдауні на сьогодні немає. У НАН України також повідомили про те, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується.

У чому причини критичної ситуації з ковідом в Україні? Хто відповість за злочинну недбалість центральної влади та місцевої? Чи є шанс утриматися від падіння в прірву, в яку штовхають країну некомпетентність і безкарність? Про це – у статті Інни Ведернікової і Алли Котляр «Згідно із законом природного відбору».