UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет ООН прийняв резолюцію по окупованому Криму

Резолюцію про захист прав людини в Криму схвалили 67 членів третього комітету Генасамблеї.

Третій комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Про це повідомив постійний представник України при ООН в Facebook.

Підтримало резолюцію 67 членів комітету, проти - 23. Співавторами резолюції було 38 держав.

"Прийнята резолюція доповнить арсенал інструментів протидії спробам Росії легітимізувати анексію частини території України", - зазначив спікер представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Серед основних положень резолюції:

Раніше повідомлялося про те, що Генеральна асамблея ООН до кінця року повинна розглянути проекти двох резолюцій, які стосуються окупації Криму Росією.22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Вона стала третьою ініційованої Україною і прийнятою Генасамблеєю ООН за останні два роки. При цьому Росія не виконала жодної вимоги попередніх резолюцій, ситуація лише погіршилася. У зв'язку з чим у новій резолюції вперше окремо міститься заклик до Генерального секретаря ООН підготувати спеціальну доповідь про її виконання до наступної сесії ГА ООН.