UA / RU
Підтримати ZN.ua

Команда посольства США сфотографувалась у новій формі української збірної на Євро-2020

Кажуть – українська команда виглядатиме чудово

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та співробітники американського посольства сфотографувались у новій формі збірної України з футболу на Євро-2020 та відзначили її чудовий вигляд, повідомляє Посольство США в Україні.

"З нетерпінням чекаємо на першу гру в неділю! Не знаємо, хто переможе, але українська команда виглядатиме чудово!", - йдеться у повідомленні.

Посольство США форма 2020б.jpg (348 KB)

Нагадаємо, що Російський футбольний союз (РФС) відправив у Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) лист, в якому контури України на новій формі збірної України назвав «політичним гаслом» та закликав європейців звернути на це увагу.

УЄФА проаналізував нову форму збірної України на Євро-2020 і зобов'язав прибрати з неї напис "Героям слава". Пізніше у відомстві пояснили причини свого рішення.

Одразу після цього президент УАФ Андрій Павелко прокоментував рішення УЄФА прибрати з форми збірної України напис "Героям слава".

"Вчора ввечері ми отримали лист з рішеннями УЄФА щодо нової форми збірної України. Сьогодні вранці я терміново прилетів до Риму, де продовжую вести переговори з представниками союзу.

У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо затверджений разом з написом "Героям слава". Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших уболівальників на всіх матчах збірної України. Гасло - футбольне, тому і було схвалено. Кілька днів тому в офіційному коментарі це підтвердив і УЄФА.

УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилами, якими керуються вищі футбольні органи. Так було і зараз, так буде і надалі. Буду тримати вас в курсі ходу переговорів. Слава Україні. Героям слава".