UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коломойський погрожував Коболєву батальйонами АТО захопити "Укртрансгаз"

Екс-губернатор Дніпропетровської області погрожував захопленням також Кременчуцької ТЕЦ у відповідь за відключення одного з підприємств.

Народний депутат Сергій Лещенко опублікував на своїй сторінці в Facebook запис розмови екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського з керівником "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим.

Розмова відбулася у вересні минулого року.

"Коломойський погрожує керівнику "Нафтогазу" направити батальйони із зони АТО захоплювати ТЕЦ і офіс "Укртрансгазу" - у відповідь на відключення одного з підприємств. Така поведінка - це був не просто ляпас легітимній владі. Це був плювок в обличчя країни, яка пережила Майдан. І звільнення Коломойського - найслабше покарання, яке він міг понести", - написав він.

Запис розмови містить ненормативну лексику.

Із розмови Коломойського і Коболєва:

- А ви, я чув, відключили Кременчуцьку ТЕЦ.

- Ми "підправили" тиск, ми нічого не вимикали.

- Я хотів би вас запитати, ви хотіли б, щоб ми його захопили...?

- Ми не можемо підтримувати.. тим, хто нам не платить.

- Якщо ми захопимо, буде інша ситуація.

- Ми домовилися, що ви заплатите. Ви - не заплатили.

- Ми не будемо платити з пістолетом біля скроні. Якщо задвинете засувку, ми захопимо ТЕЦ, і на цьому справа закінчитися. А будете ..., захопимо ваш "Центрогаз" в Києві. Щоб зараз не перекинули людей на Київ, із зони АТО. Ми скільки разів просили....

- А ми скільки разів просили вас: заплатіть.

- Ми принципово платити не будемо. Ми ж домовилися про якісь речі.

- Ви порушили всі наші домовленості.

- Я ж у тебе питав. Ти пам'ятаєш, ти у мене про російських питав? Що буде, якщо ми відключимо те, що в зоні АТО? Я тобі сказав: росіяни зайдуть туди, де входить газ на Україну.

- Зрозуміло.

- Не треба експериментувати з власною країною. Я ж тобі казав.

Повідомлялося, що президент України Петро Порошенко прийняв відставку губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського під час зустрічі з ним.

Також президент підписав зміни в закон "Про акціонерні товариства". Прийняття 19 березня Верховною Радою змін до цього закону спровокувало конфлікт президента і уряду з Ігорем Коломойським і його командою.

Читайте також: Польща і Латвія підтримали розміщення миротворців в Донбасі

22 березня будівлю "Укрнафти" в Києві обнесли сіткою, всередині забарикадувалися "бійці невідомого батальйону".

Під будівлею "Укрнафти", вхід в яку заблокували автоматники, відбулося зіткнення між представниками "охорони" будівлі і народним депутатом Мустафою Найємом.