UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній керівник держреєстрами домагається поновлення на посаді через суд

Інтереси Віталія Добжанського представляє юрист Антон Соболевський, пов'язаний із засновником фірми-розпорядника держреєстрів ТОВ "Арт-Майстер" Юрієм Дерев'янком.

Колишній керівник Держінформ'юсту Віталій Добжанський звернувся до Шевченківського районного суду Києва з позовом про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення зарплати за час вимушеного прогулу.

У розпорядженні ZN.UA опинилися копії матеріалів, поданих стороною Добжанського до суду.

Відзначимо, що інтереси Добжанського представляє Антон Соболевський, який на виборах до Верховної Ради 2012 року виступав як юрист штабу кандидата у народні депутати України у виборчому окрузі №87 Юрія Дерев'янка.

Нагадаємо, що Юрія Дерев'янка у 2010 році було обрано депутатом Івано-Франківської облради від політичної партії "Фронт змін". Під час виборів 2012 року його було обрано депутатом Верховної Ради у 87 мажоритарному окрузі на Прикарпатті. Вважає себе опозицією, член Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

За даними Ради адвокатів Києва, Антон Соболевський у 2011 році отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю і, за дивним збігом обставин, його місце роботи збігається з адресою офісу ТОВ "Арт-мастер": вул. Сурикова 3-А.

Нагадаємо, що на початку жовтня було заблоковано державні реєстри - бази даних про громадян, їхнє майно, виконавчі провадження, нотаріальні дії тощо.

Міністерство юстиції заявило, що групою осіб - працівниками ТОВ "Арт-Мастер" та ТОВ "3-Т" було розроблено і передано в експлуатацію держпідприємства "Інформаційний центр" спеціалізоване програмне забезпечення ведення державних реєстрів, технологічною особливістю якого була можливість постійного несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи держреєстрів через встановлення терміну дії ліцензійних ключів системи.

Встановлення термінів дії ключів відбувалося виключно працівниками ТОВ "Арт-Майстер" через виділений сертифікаційний сервер, доступ до якого мали тільки представники ТОВ.

Раніше засоби масової інформації називали Юрія Дерев'янка та Василя Гурєєва реальними власниками компаній ТОВ "Арт-Мастер" та ТОВ "3-Т".

7 жовтня 2013 року Юрій Дерев'янко заявив про свою непричетність до ситуації з реєстрами і про те, що він ще у 2005 році вийшов зі складу засновників ТОВ "Арт-Майстер", про що цього тижня депутат поінформував "Дзеркало Тижня. Україна".

Проте останні події можуть свідчити про те, що швидше за все Юрій Дерев'янко не до кінця "вийшов зі складу засновників" і підставив товариське плече давньому знайомому Добжанському.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України порушила низку кримінальних проваджень, щодо Добжанського проводяться слідчі дії, сам Віталій Добжанський і його заступник Сорвенков оголошені в розшук - їх підозрюють у фінансових порушеннях і зловживанні службовим становищем.

Тепер з'явилася інформація, що екс-керівник ДП "Інформаційний центр" ховається в Ізраїлі. Про це свідчить генеральна довіреність на розпорядження майном, виписана Добжанським на ім'я його сина, який мешкає в Києві. Документ складено 30 вересня в ізраїльському місті Беер-Шева.

Згідно з документом, Добжанський передає синові право керувати та розпоряджатися всім своїм майном, зокрема земельною ділянкою у Криму, а також двома земельними ділянками та двома приватними будинками у Київській області, банківськими рахунками. !zn

Читайте також:

Колишній керівник держреєстрами, підозрюваний у фінансових порушеннях, знайшовся в Ізраїлі

Мін'юст за 3 роки заплатив більше мільярда за користування держреєстрами

Керівництво "Держінформ'юсту" підозрюють у незаконному втручанні в роботу держреєстрів