UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кліматологи прогнозують аномально теплу погоду у Києві

Стовпчик термометра сягне 7 градусів тепла вже цієї п’ятниці.

У Києві цього тижня очікується потепління – аномально тепла погода без опадів буде у п’ятницю 11 лютого, а потім прийде незначне зниження температури. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Аномальне потепління: якою буде погода у Києві 

Кліматологи прогнозують, що у середу 9 лютого у Києві очікується хмарна погода. Вдень стовпчик термометра покаже 1-3 градуси тепла, вночі – від 1 до 3 градусів морозу. Вітер – північно-західний, 7-12 м/с. Вдень очікується сніг та мокрий сніг, а вночі – мокрий сніг.

У четвер 10 лютого у столиці Україні очікується дощова погода вночі, вдень – без істотних опадів. Денна температура становитиме 3-5 градуси тепла, нічна – від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла. Вітер – західний, 7-12 м/с.

Читайте також: Прогноз магнітних бур на лютий: які дні можуть бути небезпечними

У п’ятницю 11 лютого у Києві очікується аномально тепла погода без опадів – вдень повітря прогріється до 5-7 градусів тепла, вночі до 2-4 градусів тепла. Вітер – північно-західний, 7-12 м/с.

Скрин з сайту Укргідрометцентру

У суботу 12 лютого синоптики прогнозують хмарну погоду з мокрим снігом вдень, а вночі – без опадів. Стовпчик термометра вдень покаже 2-4 градуси тепла, вночі – 1-3 градуси морозу. Вітер – північно-західний, 5-10 м/с.

Скрин з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, що в Україні очікується сніг, ожеледиця та пориви вітру до 25 м/с, а у деяких регіонах зберігатиметься тепла погода.

У Міністерстві охорони здоров'я та Державній службі України з надзвичайних ситуацій дали рекомендації українцям щодо того, як убезпечити себе під час ожеледиці.