UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Київенерго" зазнала хакерської атаки – ЗМІ

За інформацією журналістів, метою хакерської атаки також стали ряд державних банків та компаній.

Комп'ютерні системи столичної енергокомпанії "Київенерго" піддалися хакерській атаці, повідомили журналістам в прес-службі компанії.

"Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були виключити усі комп'ютери, чекаємо дозволу на включення від служби безпеки", - зазначили в "Київенерго".

Про проблеми в роботі комп'ютерних систем повідомили також в НЕК "Укренерго", однак вони не мали критичного характеру.

"Були деякі проблеми з роботою комп'ютерів. Але в цілому все стабільно та контрольовано. Висновки з інциденту можна буде зробити за підсумками внутрішнього розслідування", - повідомили в компанії.

За інформацією журналістів, метою хакерської атаки також стали ряд державних банків і компаній.

Компанія "Київенерго" експлуатує практично всі об'єкти енергетичної інфраструктури Києва, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Нагадаємо, в грудні 2015 року в СБУ повідомляли про спроби російських спецслужб вразити комп'ютерні мережі об'єктів енергетичного комплексу України.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що протягом останніх двох років хакери, яких підтримує Росія, здійснювали кібератаки на енергомережі країн Балтії, намагаючись проникнути у їх управління і дестабілізувати їх. Таким чином сповільнювався перехід країн регіону від спільної з Росією енергосистеми до європейської.