UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай надасть Україні 37 державних стипендій для навчання за різними освітніми рівнями

Кандидат має пройти обов'язкову реєстрацію на сайтах Китайської стипендіальної ради

КНР надасть Україні 37 державних стипендій для навчання за різними освітніми рівнями, а також зміну мовного стажування, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Згідно з Угодою між МОН та Міністерством освіти Китайської Народної Республіки про співпрацю у сфері освіти, уряд КНР надає 37 стипендій бакалавр, магістр, доктор філософії, а також на мовне стажування", - повідомили в МОН.

Прийом заявок на отримання державної стипендії уряду Китайської Народної Республіки відкрито до 31 січня 2022 року.

Там додали, що кандидат має пройти обов'язкову реєстрацію на сайтах Китайської стипендіальної ради csc.edu.cn/studyinchina чи campuschina.org.

Читайте також: В Україні реформуючи вищу освіту забули про ерудицію – експерт

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який розширює права органів студентського самоврядування. Його автори – 41 народний депутат. Такого інтересу законотворців ми не пам'ятаємо з 2010 року, коли у парламенті ухвалили перший законопроект про права студентських об'єднань. У Європейському просторі вищої освіти це звичайна практика організації студентів для захисту їхніх прав та представлення інтересів. Наприклад, у Великій Британії схожі організації існують понад століття, а в українських закладах вищої освіти почали створюватися після розпаду СРСР.