UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість нових випадків COVID-19 в Україні продовжує знижуватись

Однак до охоплення населення тестуванням і якості статистики є запитання.

Ситуація з епідемією коронавірусу в Україні залишається напруженою - станом на неділю, 13 грудня, діагноз підтвердили у 9 176 осіб (за весь час епідемії захворіли 894 215 українців), свідчать дані проекту «Коронавірус-інфо». Однак кількість нових випадків захворювання, згідно з офіційною статистикою, знижується.

За добу з лікарень виписались 7 563 українці, не змогли подолати ускладнення захворювання 156. За весь час епідемії коронавірус став смертельним для 15 154 українців, перехворіли на нього 501 564 особи, ще понад 377 тисяч наших співвітчизників продовжують лікування.

У суботу, 12 грудня, зробили 41 489 тестів, з них методом ПЛР - 33 593 тести.

Серед антилідерів за кількістю нових випадків коронавірусу: Київська (740), Дніпропетровська (709), Одеська (628), Запорізька (535), Черкаська (425) області та Київ (1 125), свідчать дані системи моніторингу РНБО.

Читайте також: Зниження кількості хворих на COVID-19 в кінці листопада відбулося на тлі зменшення кількості ПЛР-тестів - KSE

Нагадаємо, 9 грудня уряд ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень у січні. Загальнонаціональний карантин, який мав діяти до кінця року, Кабмін продовжив до 28 лютого. До кінця зими продовжений і режим надзвичайної ситуації.

З 8 по 24 січня заборонять відвідувати кафе та ресторани, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри тощо. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі. Попри те, що в цей період діятиме низка заборон, подібних до тих, які були під час весняного локдауну, транспорт працюватиме.

Докладніше про те, якою є реальна ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні, читайте в статті Євгена Істербіна «Зрада/Перемога» для читачів ZN.UA.