UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість нелегальної зброї в Києві збільшилася в десятки разів

Більшість розбійних нападів у столиці відбувається із застосуванням вогнепальної зброї.

У Києві за останній час значно збільшилася кількість нелегальної зброї, повідомив начальник столичної міліції Олександр Терещук.

"Сьогодні в Києві дуже багато зброї. Незаконний обіг її в столиці збільшився за останній час навіть не 20 і не 30, а може, й у сотню разів", - сказав Терещук в інтерв'ю виданню "Сегодня".

При цьому він зазначив, що майже всі розбійні напади вчиняються із застосуванням або загрозою вогнепальної зброї. "Це і пістолети і автомати, і гранати, і навіть гранатомети", - розповів він.

За його словами, у багатьох випадках зброя потрапляє із зони АТО. "Деякі привозять звідти зброю, боєприпаси, часом не розуміючи навіть, що вже цим вчиняють злочин. Ось днями затримали в метро людину з гранатами. Привели у відділення, запитують: куди везеш? Відповідає: так в село, може стане в нагоді. А що, не можна? Ой, вибачте, я не думав, що порушую", - розповів міліціонер.

Читайте також: Організаторів заворушень у Костянтинівці встановлено, ситуація стабілізована - міліція

4 березня Верховна Рада не змогла прийняти зміни до ст. 187 Кримінального кодексу про посилення покарання за розбій. Законопроект підтримали лише 210 народних депутатів, і документ відправлений на повторне перше читання.