UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київські маршрутки почали перевіряти на дотримання нових правил перевезень: список нововведень

Інспектори перевірятимуть маршрутки з постійно включеними нагрудними камерами.

Сьогодні в Києві почали працювати інспектори Комунальної служби перевезень, які будуть контролювати дотримання нових стандартів пасажирських перевезень в громадському транспорті столиці.

У пресслужбі столичної міськадміністрації розповіли, що інспектори фіксуватимуть дотримання в транспорті температурного режиму в салонах, наявності всіх необхідних документів у водіїв, відсутність шумового і візуального забруднення всередині автобуса, наявність уніфікованого інформаційного плаката з портретом і даними водія, технічний стан транспорту, чистоту, наявність форменого одягу у водіїв, пристосованість автобуса для перевезення осіб з інвалідністю.

Уточнюється, що нинішні інспектори є новим складом співробітників Комунальної служби перевезень. Попередній, за словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, "вже в повному складі звільнили".

Нові правила

Відтепер водіям забороняється будь-яке шумове (музика) або візуальне (плакати, компакт-диски, іграшки) забруднення салону перевізників. Граничний температурний режим, який перевізники повинні забезпечити в салоні влітку, повинен становити не більше 22 градусів, а взимку не менше 15.

Попри це, кожен автобус також має буде обладнаний мінімум 5-ма кнопками зупинки на вимогу, а за кабіною водія повинен висіти плакат визначеного містом зразка з наступною інформацією:

Водії, згідно з новим договором, мають бути одягнені в типову уніформу, кожен з них повинен пройти курс домедичної допомоги та інструктаж щодо особливостей посадки/висадки пасажирів з інвалідністю.

Зазначається, що під загрозою одностороннього розірвання договорів водіям категорично забороняється палити в салоні автобуса.

Усов наголосив, що у договорі також є положення, передбачені законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Надання послуги водіями має здійснюватися українською мовою.