UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ у "червоній зоні" карантину: що потрібно знати

Правила не будуть такими жорсткими для людей, які пройшли повний курс вакцинації, або мають ПЛР-тест.

Сьогодні, 28 жовтня, комісії ТЕБ та НС перевели Київ у "червону зону карантину" - там місто буде з 1 листопада. 

Тепер у Києві посилюють правила карантину. ZN.UA розповідає, що буде дозволено, а що заборонено для гостей та мешканців столиці. 

Що буде заборонено ? 

ВАЖЛИВО! Ці правила не стосуються закладів та установ, де 100% персоналу та відвідувачів мають сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, негативний ПЛР-тест, або  документ, який засвідчує одужання від ковіду. 

Що дозволено ? 

Щодо роботи громадського транспорту, то туди пускатимуть лише тих, в кого є або "жовтий", або "зелений" COVID-сертифікати. Дітей та підлітків, як повідомили представники КМДА, це правило стосуватися не буде. 

Також з 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила міжобласних перевезень у зв'язку з погіршенням епідситуації в країні. Тепер водії та пасажири старші за 18 років повинні мати або сертифікат про вакцинацію, підходить як "жовтий", так і "зелений", або негативний результат ПЛР-тесту. 

Читайте також: Черкащина може опинитися в "червоній зоні" карантину: називаємо дату

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей".

Про те, чого можна досягти примусом, читайте в статті Оксани Онищенко «Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповідей"

Які обмеження очікують невакцинованих від COVID-19 громадян в різних країнах - розповідає в статті "Вакцинація та« дискримінація»" Олексій Коваль.