UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ може повернутися до графіків відключення світла найближчим часом – глава Yasno

Але Коваленко попросив людей не забувати про правила користування електроприладами на свята.

Фахівці вже найближчим часом можуть забезпечити повернення міста Києва до відключень електроенергії за плановими графіками. Ситуація в енергетичній системі столиці стабілізується, повідомив генеральний директор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

"Колеги бачать, що ситуація в енергосистемі Києва стабілізується. Відключення стають більш прогнозованими, завдяки неймовірній роботі енергетиків. Сподіваюся, найближчим часом зможемо повернутися до графіків. Ви і самі це відчуваєте", – написав він.

Коваленко попросив людей дотримуватися всіх правил користування електроприладами й після відновлення роботи графіків відключення, особливо під час підготовки до новорічних свят. 

Читайте також: НКРЕКП роз'яснило, як правильно подавати скаргу у разі несправедливих відключень світла

"Маємо використовувати електроенергію відповідально, щоб із постачанням не було перекосів. Особливо – не вмикати в розетку все підряд у перші 15 хвилин після того, як дають світло", – уточнив гендиректор Yasno.

Раніше в НЕК "Укренерго" повідомили, що в Україні збільшився дефіцит електроенергії через зупинку окремих блоків електростанцій внаслідок обстрілу газової інфраструктури у східному регіоні.