UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ залишився без води: карта бюветів

У разі довгострокового виходу з ладу 40% енергосистеми може йтися про часткову евакуацію з міста.

Міський голова Віталій Кличко повідомив, що через новий ракетний удар росіян увесь Київ залишився без водопостачання. Фахівці вже працюють над відновленням пошкоджених ліній, проте киян просять запастися водою.

«Фахівці «Київводоканалу» роблять все можливе, щоб повернути воду в домівки киян. Працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в столиці», - пише Кличко у Telegram.

Набрати воду можна у бюветах, які працюють в усіх районах столиці.

У низці районів столиці також зникло світло, є проблеми зі зв’язком. Аварійні відключення застосували в усіх регіонах України, графіки погодинних відключень тимчасово не діють.

Читайте також: Продумати все: експерт назвав речі, без яких не обійтись цієї зими

Столична влада готується до часткової евакуації жителів, зараз цей варіант розглядається як найгірший сценарій. Як повідомляло ZN.UA, критичною точкою, після якого уникнути такого кроку не вдасться, стане довгостроковий вихід із ладу 40% енергосистеми. 

Що відомо про енергетичний терор Кремля? Чи готова Україна до найгірших сценаріїв? Читайте  статті Ігоря Маскалевича «Енергетичний терор і як його пережити» та в інтерв'ю виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана Інні Ведерніковій