UA / RU
Підтримати ZN.ua

Херсонщина незабаром стане новою ареною важких боїв — експерт

Що стосується ситуації на сході, то там вона важка, проте контрольована.

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов зауважив, що перехід ЗСУ до третьої фази війни, а саме контрнаступу, свідчить про те, що найближчим часом важкі бої розпочнуться в Херсонській області. Про це він заявив під час телемарафону. 

"Варто говорити і про те, що окупаційна армія відчуває брак як важкої бронетехніки, так і головне – боєкомплекту саме на території Херсонської області. З цим пов’язана передислокація додаткових підрозділів з території АР Крим і перекидання боєкомплекту з Республіки Білорусь. Зафіксована передислокація до ста вагонів. Все це свідчить про те, що позиції окупаційних військ в Херсонській області зазнають власне ударів з боку ЗСУ. І вже найближчим часом ми почуємо повідомлення від Генштабу ЗСУ про просування вглиб окупованих територій", - сказав експерт.

Що стосується ситуації на сході України, то там вона важка, проте контрольована. Лінія оборони, за словами Снєгирьова, там наразі побудована по містах Соледар, Бахмут і Слов'янськ. Крім того, російським окупантам все ще не вдалося вийти на адмінкордони Луганської області. 

Читайте також: У Госдумі назвали "політичною агонією" наказ Зеленського про звільнення півдня

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що президент Володимир Зеленський наказав військовому керівництву розробити план деокупації півдня. Ці райони мають стратегічно важливе значення для нашої економіки, тож наша країна збирає мільйонні бойові сили, оснащені західною зброєю, для їхнього звільнення. 

Раніше міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук закликала мешканців Запорізької і Херсонської областей якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. За словами Верещук, бої за деокупацію українських територій будуть важкими, російські окупанти спробують прикритися мирними жителями як живим щитом.

Страх і брехня – все, що треба знати про політику Росії як на власних, так і на окупованих нею територіях. Як окупанти облаштовувалися на захоплених територіях і варто пам'ятати Україні, читайте у статтях Валентини Самар "Південь. "Звільнення" в неволю" та "Як Росія облаштовується на окупованому півдні" у ZN.UA.