UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівника будинку літніх людей в Харкові заарештували до 22 березня

Ольга Кравченко арештована без права внесення застави.

Керівнику будинку літніх людей в Харкові, де під час пожежі загинуло 15 осіб, 43-річній Ользі Кравченко суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб без права внесення застави.

Рішення оголосила суддя Київського райсуду Харкова Світлана Колесник, повідомляє APnews.

Кравченко буде перебувати під вартою до 22 березня.

В ході засідання підозрювана, яка пересувається на милицях (як вона сказала, після операції на коліні), плакала і просила пробачення у родичів загиблих.

Підозрювану Ольгу Кравченко і її чоловіка В'ячеслава, якому раніше суд обрав таку ж запобіжний захід, звинувачення називає керівниками приватного закладу для літніх людей, де сталася пожежа.

21 січня о 15:03 в Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

Читайте також: ЗМІ оприлюднили імена загиблих в Харкові під час пожежі в будинку для літніх людей

Подію класифікували як надзвичайну ситуацію державного рівня.

За даними Харківської ОДА, цей заклад не значиться в жодному реєстрі.

Чотирьом особам - власнику домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендарю будинку і його дружині - директору приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, адміністратору, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований, оголосили підозри по ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).

Слідство перевіряє наступні основні версії трагедії: пожежа внаслідок підпалу (занесення стороннього вогню); пожежа внаслідок необережного поводження з вогнем у побуті і з електроприладами; пожежа через замикання електромережі.

В ході судових засідань щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним стало відомо, що джерелом спалаху був обігрівач.

Раніше орендарю згорілого пансіонату в Харкові В'ячеславу Кравченко суд обрав запобіжний захід. Його взяли під варту терміном на 60 діб