UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада підтвердила, що готова створити умови для проведення НМТ

В УЦОЯО пояснили, що робити українським абітурієнтам, які хочуть складати НМТ в Канаді.

Канада підтвердила готовність створити умови для проведення національного мультипредметний тест (НМТ), який українські абітурієнти цього року складатимуть замість ЗНО. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

«Офіційні представники Канади підтвердили готовність створити умови для проведення НМТ під час додаткової сесії. Наразі уже досягнуто домовленості про відкриття тимчасового екзаменаційного центру в м. Едмонтон, тривають перемовини з колегами з провінції Онтаріо», - повідомив УЦОЯО.

Це означає, що абітурієнти, які з 20 травня по 7 червня підтвердили участь у НМТ та хотіли б пройти тестування у Канаді, мають виконати такий алгоритм дій:

«Ми щиро вдячні посольству України в Канаді, уряду Альберти (Government of Alberta), представникам відділення досліджень в освіті Альберти (Alberta Education Research Branch) за підтримку в організації та проведенні вступних випробувань для українських абітурієнтів!», - висловили вдячність в УЦОЯО. 

Перелік країн, у яких вступники можуть пройти НМТ можна переглянути тут.

Читайте також: Як потрапити на пункти НМТ та де вони будуть знаходитися

Нагадаємо, що в Україні вступна кампанія у 2022 році має низку особливостей через введення в країні воєнного стану.  Зокрема, випускники шкіл звільнені від Державної підсумкової атестації (ДПА), а замість Зовнішнього незалежне оцінювання (ЗНО) вони складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ).