UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада інвестує в проекти в Україні 30 млн доларів

Кошти планують розподілити на проекти протягом 5 років.

Уряд Канади за підсумками віртуального візиту міністра міжнародного розвитку Канади Карини Гулд в Україні обіцяє протягом 5 років інвестувати в проекти в Україні 30 млн доларів.

"Під час зустрічі міністр оголосила про виділення 30 млн доларів на 5 років для підтримки інклюзивного управління в Україні", - сказано в заяві.

Відзначається, що відбувається пошук проектів, які "покращать демократичне, інклюзивне і гендерно рівне управління в Україні".

Гулд також оголосила про виділення 1,9 мільйона доларів на розширення можливостей українського уряду щодо підтримки соціально-економічного благополуччя жінок-ветеранів збройних сил.

"Відзначаючи наближення 30-тої річниці незалежності України, Канада як і раніше прихильна співпраці з Україною в побудові інклюзивного та сталого майбутнього, якого народ України заслуговує. За допомогою постійної співпраці в сфері управління та сприяння просуванню гендерної рівності Канада допомагає Україні просувати свою програму реформ в умовах укріпленої демократії", - зазначила Гулд.

З січня 2014 року Канада є одним з провідних двосторонніх партнерів України з надання допомоги в цілях розвитку і надала понад 250 мільйонів доларів для фінансування допомоги з метою розвитку для просування демократії, верховенства закону, гендерної рівності та сталого економічного зростання.

Читайте також: Закон про «інвестняні» почав повноцінно працювати

Нагадаємо, раніше Канада виділила 700 тисяч доларів (близько $518 тис. - ред.) на підтримку гуманітарних зусиль в Україні.

Детальніше про те, куди насправді потечуть інвестиції? Читайте в статті "Український ринок капіталу. Трубопровід не туди"