UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін за рахунок перерозподілу видатків виділив клініці "Феофанія" кошти для програми допомоги та реабілітації військових

Кошти направлять на програму "Медична допомога та соціальна реабілітація військовослужбовців у Клінічній лікарні "Феофанія"

Представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук відзвітував у Telegram, що Кабмін здійснив перерозподіл видатків державного бюджету шляхом зменшення обсягу видатків за деякими програмами на загальну суму 224 млн 677,8 тис. гривень.

Читайте також: В бюджетній декларації уряд прогнозує скоротити оборонний бюджет майже на 50% у 2026 році 

Ці кошти планується направити на програму "Медична допомога та соціальна реабілітація військовослужбовців у Клінічній лікарні "Феофанія".

"Здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоровʼя на 2024 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків державного бюджету шляхом зменшення обсягу видатків за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру на 224 млн. 677,8 тис. гривень (у тому числі видатки споживання - 114 млн. 677,8 тис. гривень та видатки розвитку - 110 млн. гривень); збільшення обсягу видатків споживання за програмою «Медична допомога та соціальна реабілітація військовослужбовців у Клінічній лікарні «Феофанія» на 114 млн. 677,8 тис. гривень та встановлення видатків розвитку на 110 млн. гривень", - написав Мельничук.

Передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються, серед іншого, на закупівлю системи однофотонної емісійної компʼютерної томографії у комбінації з компʼютерною томографією.

Читайте також: Скільки військових повертаються у стрій після реабілітації

Через повномасштабне вторгнення Росії, військові і цивільні в Україні отримують серйозні поранення і потребують протезування. Уряд прийняв постанову «Деякі питання організації реабілітації у сфері охорони здоровʼя», що покликана спростити та покращити забезпечення медичними виробами, повідомляє Міністерство соціальної політики України.