UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін виділив 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів у Балаклії

Виділені кошти підуть на першочергові відновлювальні роботи в самому місті та у прилеглих населених пунктах.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення коштів на відновлювальні роботи після вибухів на арсеналі у Балаклії Харківської області.

Відповідне рішення було прийняте під час засідання уряду у середу, 29 березня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що разом з віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком відвідав Балаклію та пункт збору евакуйованих мешканців у четвер, 23 березня.

"Я тоді обіцяв мешканцям Балаклії, що ми не залишимо їх сам на сам. Сьогодні рішення підготовлені і ми зараз приймемо 100 млн гривень для мешканців - перша черга - для того, щоб провести відновлювальні роботи там, де було зруйновано вибухами на військових складах. Обіцянка виконується", - наголосив Володимир Гройсман.

В місті Балаклія Харківської області в ніч на 23 березня вибухнув великий склад боєприпасів, де зберігалися артилерійські і танкові снаряди. Внаслідок інциденту евакуйовано близько 20 тисяч жителів Балаклії та двох прилеглих населених пунктів. Вранці 24 березня голова ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що в зруйнованих конструкціях житлового будинку в районі вибухів рятувальники виявили загиблу жінку 1951 року народження.

СБУ порушила за фактом вибухів в Балаклії кримінальне провадження і розслідує інцидент як диверсію. Крім того, військова прокуратура відкрила за даними фактами кримінальне провадження за статтею "Недбалість".

Детальніше про масштабну пожежу на складах боєприпасів у Харківській області читайте у статті Сергія Жукова "Склад проблем" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".