UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив освітнім омбудсменом директора київської школи

Освітній омбудсмен має контролювати дотримання прав учнів та працівників сфери освіти.

Кабінет міністрів України призначив директора київської школи Сергія Горбачова на посаду освітнього омбудсмена, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки. Уряд ухвалив відповідне рішення 14 серпня.

"Ми щиро раді, що це рішення пройшло Уряд. Тепер Сергій Іванович зможе розпочати безпосередню роботу. Очевидно, що одразу почати з розгляду звернень він не зможе – спершу потрібно зайнятися розміщенням, пройти всі юридичні нюанси, набрати команду. Міністерство освіти і науки налаштоване максимально сприяти новому омбудсмену. Тому ми сподіваємось, що вже найближчим часом уся організаційна робота буде завершена і омбудсмен почне свою діяльність", – процитували у МОН очільниця освітнього відомства Лілію Гриневич.

Сергій Горбачов закінчив у 1985 році Запорізький державний педагогічний університет за спеціальністю "Російська мова і література". Раніше був вчителем російської мови і літератури в середніх школах № 49, № 31, № 9 міста Запоріжжя. Пізніше Горбачов став директором запорізької школи -ліцею "Логос". Наразі він обіймає посаду директора спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури міста Києва.

В обов'язки освітнього омбудсмена увійде контроль за дотриманням прав учнів та працівників сфери освіти, прийом скарг та їх перевірка, а також звернення в правоохоронні органи у разі виявлення порушень. У підпорядкуванні Горбачова буде штат співробітників з 15 осіб.

У 2018 році Кабінет міністрів України ввів посаду уповноваженого з прав людини в сфері освіти. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду за пропозицією Міністерства освіти і науки.