UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив голову Нацслужби здоров'я

Раніше ZN.UA писало, що Гусак є вірогіднішим кандидатом на цю посаду.

Кабінет міністрів призначив голову Національної служби здоров'я України.

Головою призначено Гусак Наталію Борисівну, повідомляється на засідання уряду.

Наталя Гусак до цього працювала заступником голови Чернівецької облдержадміністрації, опікувалася медичним напрямком.

Також вона була регіональним координатором підтримки реформи охорони здоров'я в Чернівецькій та Івано-Франківській областях програми U-LEAD з Європою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко рекомендуватиме Кабміну за результатами співбесіди призначити на посаду голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) заступника голови Чернівецької ОДА Наталію Гусак, про що писало ZN.UA.

Національна агенція з питань державної служби оголосила список кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України. Це:

Тетяна Бойко, заступник голови НСЗУ;

Наталія Гусак, заступник голови Чернівецької ОДА;

Віталій Давидов,

Дмитро Самофалов, в.о. голови НСЗП;

Оксана Сухорукова, директор департаменту моніторингу;

Ганна Фенчак, заступник голови НСЗУ.

30 вересня стартував повторний конкурс на обіймання посади голови НСЗУ. На 5 листопада у списку залишалися три кандидати: Дмитро Самофалов, Тетяна Бойко та Наталія Гусак.

11 вересня Ляшко вдруге не зміг визначитися з переможцем конкурсу на посаду голови НСЗУ, оскільки участь у конкурсі не змогли взяти усі охочі, оскільки не встигли отримати сертифікат про володіння державною мовою, необхідну для участі у конкурсі.

Попередник Ляшка на посаді голови МОЗу Максим Степанов свого часу двічі не зміг обрати переможця.

Після звільнення у 2019 році Олега Петренка НСЗУ очолювали тимчасові керівники. Після скасування норми про заборону проведення конкурсів на держслужбу, запроваджену у зв'язку з пандемією, було оголошено, у тому числі й конкурс на голову НСЗУ.

Нацслужбу здоров'я було створено наприкінці грудня 2017 року. Вона є важливим органом імплементації положень медичної реформи. З нею мають підписувати угоди лікарні, лікарі яких отримуватимуть компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Більше про те, що відбувається з НСЗУ, хто може очолити інститут, який зараз розпоряджається бюджетом 123,5 мільярда гривень; що таке "Маніфест здорового суспільства" і для чого він був створений і багато іншого читайте в інтерв'ю Алли Котляр з Олегом Петренком — першим (і поки що єдиним не в.о.) головою НСЗУ в DT.UA.