UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін опублікував постанову про локдаун вихідного дня

Документ оприлюднений увечері 12 листопада на Урядовому порталі.

Кабінет міністрів офіційно опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин і вводиться локдаун вихідного дня до 30 листопада.

Документ оприлюднений увечері 12 листопада на Урядовому порталі.

Згідно з постановою в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року забороняється:

Також повинні бути закритими також спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

Учора біля будівлі уряду підприємці та ресторатори протестували проти “карантину вихідного дня”. Учасники протесту тримали плакати з написами: “Ресторанний бізнес вмирає”, “Контроль правил безпеки, а не ампутація бізнесу”, “Нас мільйон! Дайте працювати”. За даними ЗМІ, на акцію під Кабміном зібралося понад 500 осіб.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що уряд готовий “підставити плече” малому бізнесу після введення додаткових обмежень на час вихідних.

Нагадаємо, з 9 листопада в Україні діє нове карантинне зонування - міст і районів у “жовтій” і “зеленій” зонах більше немає.

Також глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що відомство розробило концепцію "карантину вихідного дня". Він також пояснив, що це означає.