UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС підтримав формулу миру запропоновану Україною

«При цьому Росія поки що не виявила жодної готовності до справедливого та сталого миру».

В офіційній заяві за підсумками саміту Україна-ЄС європолітики підтримали мирну ініціативу запропоновану президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

«ЄС підтвердив свою готовність підтримати ініціативу України щодо справедливого миру, заснованого на повазі до суверенітету й територіальної цілісності України. На сьогодні Росія не виявила жодної справжньої готовності до справедливого та сталого миру. Ми висловили підтримку формулі миру Президента Зеленського та нашу прихильність активній співпраці з Україною над мирним планом із 10 пунктів. У зв’язку з цим ми підтримуємо ідею Саміту формули миру з метою початку її реалізації. Ми співпрацюватимемо разом для забезпечення якнайширшої міжнародної  участі», – зазначається у заяві.

Читайте також: WSJ: Друзі України на Заході почали думати, що час може бути на боці Росії

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному засіданні уряду України та Єврокомісії у четвер у Києві, заявив про надію на те, що ЄС приєднається до втілення у життя десяти пунктів мирного плану, який запропонувала Україна.