UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єрмак заявив про нездійсненність Мінських угод

В угоду потрібно вносити корективи, вважає глава ОП.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Мінські угоди практично неможливо виконати, однак запевняє, що українська сторона зробить все для реалізації закладених в них принципів.

Про це Єрмак заявив в ефірі телеканалі "Україна 24" в ніч на суботу, пише Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити чесно, то в тій редакції, в якій вони сьогодні існують, мені іноді здається, що вони і підписувалися з метою і з розумінням, що виконати їх неможливо, але Україна, і президент багато разів про це говорив, зробить все для того, щоб принципи, закладені в Мінських угодах, були виконані з нашого боку ", заявив Єрмак.

Керівник ОП також заявив, що в угоду потрібно вносити корективи.

"У процесі узгодження нової дорожньої карти, нового плану ("План спільних кроків", представлений Леонідом Кравчуком), який повинен базуватися на принципах Мінських угод, безумовно потрібно вносити коригування для імпульсу переговорам, щоб врятувати їх", сказав він.

Єрмак констатував, що "через шість років підписання Мінських угод, фактично відчутних результатів немає".

Також Єрмак зазначив, що "прогрес в переговорах є, хоча вони йдуть дуже повільно і складно".

Українській стороні вдалося кардинально змінити представництво в мінському процесі та підняти рівень беззастережної підтримки з боку Німеччини та Франції.

Раніше повідомлялося, що Україна послідовно здійснює дії, спрямовані на наближення політико-дипломатичного врегулювання конфлікту в Донбасі, Росія ж навпаки - всіляко перешкоджає цьому і фактично блокує мирний процес, заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук.

Читайте також: У Донбасі 3,4 млн українців потребують гуманітарної допомоги — ООН

Він також перерахував кроки, які зробила Україна:

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 14 українських військових, близько 30 бійців були поранені.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ в Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.