UA / RU
Підтримати ZN.ua

«єМалятко»: які послуги можна отримати

Для цього потрібно подати заяву.

Українці можуть отримати від держави допомогу при народженні дітей. Також батьки можуть скористатися сервісом «єМалятко», щоб замовити інші державні послугу, які потрібні для новонародженої дитини. У Південному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції розповіли, які послуги для дитини можна отримати у сервісі «єМалятко».

Як отримати послуги у «єМалятко»

Послуга «єМалятко» надається виключно за бажанням батьків дитини чи одного з них шляхом подання заяви про державну реєстрацію народження.

Читайте також: Виплати до 11 000 грн: хто може отримати допомогу на дітей

Подати заяву можна:

«У разі коли відомості про батька дитини вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян за заявою матері дитини, відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, отримання послуги «єМалятко» здійснюється лише за заявою матері», – йдеться у повідомленні.

Послуга надається за умови, що батьки дитини є громадянами України; щодо дитини було видано медичний висновок про народження чи медичне свідоцтво про народження (форма № 103/о) або судом ухвалене рішення про встановлення факту народження дитини; на момент подання заяви народження дитини не зареєстровано органом державної реєстрації актів цивільного стану.

Читайте також: Свідоцтво про народження дитини, отримане закордоном: чи підтягнеться документ в «Дію»

Як отримати послугу «єМалятко» онлайн

Щоб скористатись зазначеною послугою онлайн, необхідно:

Після цього заяву про державну реєстрацію народження дитини буде автоматично надіслано до обраного відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Коли свідоцтво про народження буде готове, на електронну пошту прийде лист-сповіщення. Забрати свідоцтво у відділі ДРАЦС може той з батьків, хто подавав та підписував заяву.

Після отримання свідоцтва про народження батьки можуть завантажити це свідоцтво до застосунку «Дія» у своїх смартфонах, зазначивши серію та номер свідоцтва.

Які послуги входять у «єМалятко»

Відповідно до п. 3 Порядку, послуга «єМалятко» складається з таких послуг:

Так, за однією заявою можна отримати одночасно дев'ять державних послуг від різних органів влади.

Раніше ми писали, які є заходи впливу на боржника, який не платить аліменти на дитину.