UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як безкоштовно зробити КТ в Україні

МОЗ видав докладну інструкцію

Коли пацієнтові потрібно визначити стан органів грудної клітини, його можуть направити на комп'ютерну томографію. В Україні цю процедуру можна пройти абсолютно безплатно. Про це повідомив МОЗ України.

Зокрема, це може бути ситуація, коли неможливо провести ПЛР-тест на коронавірус, наявність дихальної недостатності або існування супутніх патологій і випадки негативного ПЛР-тесту і загальний важкий стан пацієнта.

Що потрібно для безплатного КТ — інструкція МОЗ

Якщо пацієнт знаходиться на лікуванні в стаціонарі, то всі необхідні обстеження входять до відповідного пакет послуг і проводяться відразу в тій лікарні, куди він був госпіталізований. Для надання допомоги лікарня має все необхідне.

Читайте також: «Крик відчаю»: лікарі в Румунії, у яких помирають сотні пацієнтів на день, просять людей вакцинуватися

Раніше повідомлялося, що захворюваність коронавірусом в Україні поступово зростає, епідситуація погіршується. Нова хвиля епідемії почалася раніше прогнозованих дат, і за своєю інтенсивністю наздоганяє показники минулої осені.

Пікові навантаження на вітчизняну систему охорони здоров'я припадуть в другій половині листопада, вважає головний санітарний лікар України Ігор Кузин.