UA / RU
Підтримати ZN.ua

Із громад біля лінії фронту на Харківщині примусово евакуювали вже понад пів сотні людей

Для евакуйованих зарезервовані місця в різних куточках України

Протягом двох днів із населених пунктів Куп'янської громади Харківської області, які розташовані безпосередньо біля лінії фронту, в рамках примусової евакуації вивезли 63 людини, зокрема 9 дітей.

Евакуація відбувається за визначеними безпечними маршрутами, розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: «Ніхто не переживе другу окупацію»: люди в Куп’янську бояться повернення армії Росії - NYT

«Водночас із тих населених пунктів, які знаходяться на відстані 7-10 км від лінії фронту, розглядається можливість оголошення примусової евакуації дітей. Це стосується і міста Куп'янськ. Рішення має бути ухвалено на Раді оборони області та погоджено з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій», - зазначив посадовець.

За його словами, наразі в Куп'янській громаді залишається близько 12 тисяч людей. У Харкові та віддалених від фронту областях України зарезервовані місця для розміщення евакуйованих.

«Наразі такий резерв в Харкові складає 3,5 тисячі місць. Але цей показник може бути оперативно збільшений до 16 тисяч», - підсумував Синєгубов.

Нагадаємо, окупаційні війська РФ не припиняють обстрілювати населені пункти Харківської області. Зокрема агресор вкотре завдав ударів по місту Куп‘янськ, поранивши підлітка.