UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ірину Фаріон поновлять на посаді професорки «Львівської політехніки»

 Також на її користь стягнуть майже 124 тисячі гривень.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Колишню народну депутатку Ірину Фаріон, яку раніше звільнили з кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, поновлять на посаді професорки. Відповідне рішення ухвалив Львівський апеляційний суд, повідомляє «Суспільне».

Суд визнав накази ректора «Львівської політехніки» про звільнення Ірини Фаріон незаконними та скасував їх. Також з університету стягнули на користь науковиці 123 тис. 927 грн за час вимушеного прогулу та 5782 грн судового збору.

Читайте також: Суд підтвердив законність звільнення Фаріон з університету – що планує мовознавиця

«Є дуже багато сил, які хотіли би, щоби я не повернулася в політехніку, а мені дуже подобається йти проти сил, яким я не подобаюся», - прокоментувала Фаріон ймовірність свого повернення до «Львівської політехніки».

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Ірина Фаріон публічно заявила, що не вважає українцями воїнів ЗСУ, які спілкуються російською мовою. Вона висловилась про них як про «очманілих» та сказала, щоб вони «назвали себе рускими».

У відповідь на висловлювання Фаріон до «Львівської політехніки» вийшли студенти з вимогою звільнити її. Із собою вони принесли плакати «Фаріон — геть» та «Ірина Фаріон ганьбить Україну».

Наказ про звільнення професорки ректор університету підписав 15 листопада 2023 року. Привід – порушення нею 41 статті Кодексу законів про працю, у якому говориться про вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням роботи.