UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран готовий до другого раунду переговорів з Україною в жовтні

"Мохсен Бахарванд підкреслив зацікавленість Ірану у якнайшвидшому завершенні переговорів"

Іран заявив про готовність проведення другого раунду переговорів у жовтні щодо компенсацій для родин загиблих в авіакатастрофі 8 січня. Про це повідомила пресслужба МЗС після зустрічі очільника відомства Дмитра Кулеби із заступником глави МЗС Ірану з юридичних питань та міжнародного права Мохсеном Бахарвандом, інформує "Європейська правда".

"Мохсен Бахарванд підкреслив зацікавленість Ірану у якнайшвидшому завершенні переговорів та готовність провести їх черговий раунд у жовтні 2020 року в Тегерані", - повідомили в МЗС.

Бахарванд також зазначив, що Іран бере на себе всю відповідальність за трагедію та обіцяє серйозно поставитися до всіх міжнародно-правових зобов’язань щодо встановлення обставин трагедії, притягнення винних до відповідальності та виплати необхідних компенсацій, додали в міністерстві. 

Читайте також: Збиття літака МАУ: Іран погодився виплатити компенсації, але щодо українців переговори продовжаться

Нагадаємо, 30 липня у Києві розпочалися переговори між Іраном та Україною про компенсації за збиття літака української авіакомпанії в небі над Тегераном 8 січня. Іранська сторона погодилася, що цю катастрофу потрібно розслідувати прозоро та неупереджено.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що є перші результати цих переговорів: