UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ідентифікаційний код: як його отримати для дитини

Батькам для цього треба зібрати певні документи.

Попри війну, українці можуть оформити такі важливі для кожного громадянина документи, як закордонний паспорт, ID-картка та ідентифікаційний код. Зокрема, ці документи можна оформити для дитини.

Видання Факти ICTV розповіло, куди треба звертатися батькам, щоб отримати ідентифікаційний код для дитини.

Читайте також: Втрачені документи: як повторно отримати свідоцтво про смерть, шлюб, народження

Для чого потрібно оформити дитині ідентифікаційний код

Цей документ потрібен для:

Як отримати ідентифікаційний код для дитини

Для отримання ідентифікаційного коду громадянам України необхідно звернутися до контролюючого органу ДПС за своєю податковою адресою чи місцем проживання. Особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, можуть звернутися до будь-якого контролюючого органу.

Також подати документи можна і в електронній формі. Для цього необхідно надати фіскальному органу облікову картку фізичної особи (картку платника податків за формою № 1ДР) за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи. Зробити це можна через Електронний кабінет або через офіційний вебпортал ДПС.

Отримати ідентифікаційний код для дитини також можна в межах реалізації проєкту єМалятко. На бажання батьків дитини чи одного з них, можна одразу здійснювати реєстрацію дитини у Державному реєстрі під час реєстрації її народження.

Читайте також: Закордонний паспорт: чи можна оформити його дитині без прописки

Які документи потрібні для оформлення ідентифікаційного коду для дитини

Для оформлення цього документа для дитини, необхідно:

Протягом трьох робочих днів з дня звернення ідентифікаційний код мають видати.

Нагадаємо, як українцям відновити втрачені документи про освіту. Це можливо зробити, навіть якщо навчального закладу, який видав диплом, вже не існує.