UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гуменюк відреагувала на звинувачення журналістів щодо заборони на висвітлення злочинів РФ

Вона запевняє, що журналісти кажуть неправду про її роботу.

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк відреагувала на заяву журналістів із вимогою звільнити її з посади через перешкоджання роботі медійників і заборону висвітлювати воєнні злочини Росії. Речниця сказала, що такі твердження «не мають жодного доказу».

Про це Гуменюк розповіла в етері «Радіо Свобода».

Читайте також: Повістка як помста: Медіарух вимагає відкрити кримінальну справу на працівників СБУ та ТЦК

Зокрема вона прокоментувала ситуацію з доступом журналістів до підтоплених населених пунктів Херсонської області після підриву Каховської ГЕС.

«Жодних порушень від пресцентру не було. Висвітлення трагедії відбувалося навіть у надскладних умовах. Протягом тижня після підриву опрацьовано понад 800 запитів у спрощеному порядку і всі пресофіцери відпрацювали оперативно. Тому заяви медійників ‒ це абсолютна неправда», ‒ зазначила Гуменюк.

За її словами, доступ надавався «з огляду на безпеку операцій».

«Під час війни ми працюємо над тим, щоб безпека операцій була збережена. А операція як бойовий компонент стратегічного планування знаходиться у введенні командувача і його рішення є визначальним», ‒ підсумувала речниця.

Напередодні у своєму зверненні до вищого військового керівництва країни журналісти вказали, що Гуменюк невиправдано довго блокувала доступ до постраждалих територій на півдні і її дії негативно вплинули на обороноздатність регіону.

Нагадаємо, представники українського громадянського суспільства звернулися до влади із закликом припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів.

Читайте також: Поліція відкрила провадження через перешкоджання роботі журналіста Ніколова

Внутрішній фронт України проти корупції, непрофесіоналізму та злочинної бездіяльності влади тримається на кількох десятках людей. Однак зараз їх системно намагаються з цього фронту демобілізувати, аби створити «марафон тиші». Про причини тиску на журналістів та можливі наслідки для країни писали Інна Ведернікова та Тетяна Безрук у статті «Внутрішній фронт. Хто й навіщо тисне на антикорупційних журналістів і активістів».