UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грант на бізнес: українки можуть отримати кошти на відкриття дитсадка

Участь у конкурсі можуть взяти жительки двох областей.

Попри війну, в Україні діють спеціальні грантові програми, що спрямовані на розвиток підприємництва. Так, Міжнародна організація праці запустила навчальну програму для українок з Київської та Житомирської областей, які хочуть відкрити свій бізнес із догляду за дітьми віком до 3 років. На порталі «Дія.Бізнес» розповіли, який розмір гранту можна отримати.

Хто може взяти участь у програмі

Проєкт спрямований на сприяння підприємництву, просування гендерної рівності, а також підвищення доступності послуг по догляду за дітьми.

Читайте також: ВПО можуть отримати грант на власну справу

До участі у проєкті можуть долучитися жінки з Житомирської та Київської областей. Для учасниць не обов'язково мати досвід підприємницької діяльності.

Для навчання відберуть 30 учасниць. Вони пройдуть 5-денний інтенсивний курс щодо основних аспектів підприємництва в секторі догляду за дітьми. А також дізнаються про управління бізнесом, ліцензування, фінансове планування тощо.

Після закінчення курсу будуть відібрані найкращі бізнес-плани. Переможці отримають гранти до 25 000 доларів США для запуску своїх мінідитсадків.

Подати заявку для участі у грантовій програмі можна за посиланням. Дедлайн подачі – 25 грудня 2023 року.

Раніше ми писали, які грантові програми з розвитку підприємництва серед жінок діють в Україні.