UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готуємося до Масляної: рецепти смачних млинців

Ця страва є головною на святковому столі.

У 2023 році святкування Масляної починається 20 лютого, а закінчиться – 26 лютого. На Масляному тижні головним частуванням є млинці. Можна приготувати млинці з різними начинками, але є одне правило – вони мають бути без м’яса, адже це тиждень перед Великим постом.

Заварні млинці на молоці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром та сіллю. Влити молоко. Частинами просіяти борошно, перемішати, щоб не було грудочок.
  2. Поступово додати окріп та олію.
  3. Добре розігріти сковороду. Влити невелику кількість тіста і, нахиляючи сковороду, рівномірно розподілити його у вигляді кола.
  4. Обсмажувати заварні млинці до готовності з двох боків.

Млинці на воді

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Яйця збийте разом з сіллю і олію.
  2. Просіяне через сито борошно додайте в миску до яєць.
  3. Замісіть усі компоненти і поступово вливайте теплу воду, перемішуючи все.
  4. Розпечену сковорідку змажте шматочком сала або олією і починайте випікати млинці.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, збити блендером до однорідної маси, додати олію.
  3. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  4. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Зелені млинці зі шпинату

Інгредієнти: